Helsinki Outsiders on vuonna 2001 perustettu sähköpyörätuolisalibandyseura. Sähköpyörätuolisalibandy, lyhyesti spt-säbä, puolestaan on sähköpyörätuoleilla pelattavaa salibandya. Säännöt ovat sovellettu sekoitus salibandyä, jääkiekkoa ja maahockeytä johtuen lajin juurista. Maailmalla lajia pelataan 14 maassa ja Suomessa kymmenen joukkueen voimin. Helsinki Outsiders on toinen maamme suurseuroista Oulun Merikosken kanssa.

Helsinki Outsiders seuraan kuuluu kolme joukkuetta. Joukkueet ovat Red, White ja Juniors. Treenaamme Helsingissä Liikuntamyllyssä (Myllypurontie 1) keskiviikkoisin ja perjantaisin alku illasta aina syyskuusta huhtikuun loppuun. Red ja White kilpailevat lajin korkeimmalla tasolla SM-sarjassa ja Juniors helpommassa Finlandia-sarjassa. Sarjat pelataan yhteisissä osaturnauksissa. Turnauksia on noin 3-4 per kausi ja ne pelataan joukkueiden isannöiminä Oulu-Vaasa-Turku-Helsinki -akselilla. Myös Helsinki Outsiders isännöi jonkin näistä turnauksista kausittain.

Helsinki Outsidersissa on tällä hetkellä parikymmentä pelaajaa ja reilu kymmenen kannattajajäsentä. Kaikki ovat tervetulleita kannattamaan meitä turnauksiin ja tukemaan tahtomallaan tavalla. Uudet pelaajat ovat myös tervetulleita joukkoomme. Seura tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia omistamillaan kilpasähköpyörätuoleilla. Kun rakkaus ja kiintymys lajiin syntyy, neuvomme oman tuolin hankinnassa.

Julkaisemme aina isännöimämme turnauksen yhteydessä HOStyle -lehteä, joka esittelee toimintaamme ja ajankohtaisia asioita lajin parista. Tähän lehteen otamme kannatusmainoksia mielellämme vastaan. Kaikki saamamme tuki menee 100 prosenttisesti turnauksiin osallistumiseemme tasapuolisesti kaikkien pelaajien kesken.

Seuramme sai alkunsa, kun ulkopaikkakunnalta muuttaneet nuoret opiskelijat etsivät itselleen sopivaa joukkuetta. Lisää tästä löytyy myöhemmin sivujen historia-osuudesta.

Nimeä valitteasa haluttiin ottaa myös kantaa siihen kuinka vammaisena meinaa jäädä ulkopuoliseksi. Joukkueemme jäsenet ovat kuitenkin tunnettuja aktiivisesta otteesta elämään ja kaikin puolin syrjäytymisen vastakohtia. Edelleen nämä arvot ja Helsingin ulkopuolelta tulo näkyvät pelaajien hakeutuessa seuraamme.